keyvisualWelkom
Even voorstellen
Workshop Mediteren
Workshop Inner Force
Intuïtieve Coaching
Reiki
Facebook
Contact & Tarieven

Inner Force

Reiki

Reiki

Reiki betekent letterlijk levensenergie en is een Japans begrip.

Reiki is een methode waarbij door handoplegging energieoverdracht plaatsvindt. Deze methode wordt ook wel het het Usui systeem van natuurlijk genezen genoemd, naar de Japanse Dr. Mikao Usui die deze methode in de vorige eeuw heeft vorm gegeven. Reiki is dus een methode en geen religie, iedereen kan het leren. De persoon die behandelt, de gever, legt zijn handen op het hoofd, het lichaam en de benen van de ontvanger. De energie stroomt, in krachtige geconcentreerde vorm door de handen van de gever het lichaam van de ontvanger binnen, de gever fungeert dus als doorgeefkanaal van de energie. Reiki stimuleert de zelfgenezende vermogens die ieder mens in zich heeft. Reiki herstelt de balans in lichaam en geest. Reiki helpt je in harmonie te leven met jezelf en de kosmos.

 

Reike Master

Reiki maakt gebruik van verschillende 'graden'.

De eerste graad verkrijg je door een inwijding, je wordt dan opengesteld als kanaal voor de zelfgenezende kracht, de "Reiki". Dit kanaal wordt gezuiverd van blokkades, zodat de energie beter kan doorstromen.

Bij de tweede graads Reiki wordt de Reiki versterkt en leer je op afstand behandelen en een mentale behandeling geven.

De derde graad van Reiki is de zgn. Master-degree. Je wordt nog verder opengesteld voor de universele levensenergie. Je bent dan reiki-leraar en kunt andere inwijden. 

 

Behandeling

Door de handen op verschillende plaatsen te leggen, kan de energie door het hele lichaam stromen, blokkades opheffen en zwakke plekken verstevigen. De energie gaat door alle materialen heen. Reiki werkt voor iedereen anders, de hoeveelheid aan energie past zich aan, aan wat de ontvanger op dat moment nodig heeft. Het kan echter zijn, dat na een behandeling oude emoties loskomen. Deze hebben dan al die tijd vastgezeten in het lichaam (blokkades). Ook kan het zijn dat er hoofdpijn ontstaat, dit komt omdat het lichaam gifstoffen afvoert. Er wordt daarom ook aangeraden om na de behandeling veel water of kruidenthee te drinken om de afvoer van die gifstoffen snel te laten verlopen.

 

Behandeling op afstand

Bij een behandeling op afstand kan Reiki gestuurd worden naar iemand in een bepaalde situatie. Je kunt dan gericht werken met trauma's, frustraties en pijnen uit het heden en verleden en daar helende Reiki naar toesturen. Je kunt ook positieve doelen behandelen of je kunt Reiki sturen naar een moeilijk gesprek wat je nog moet gaan doen, de Reiki kan je dan steun geven. Een afstandbehandeling duurt ongeveer 20 minuten en hiervoor heb ik je naam nodig en de tijd (situatie) waar de Reiki naar toe moet worden gestuurd. 

Wil  je een afspraak wilt maken voor een Reiki behandeling op afstand kijk dan bij         Contact & Tarieven.

 

 

.

Top